У росії створено вже понад 40 «добровольчих загонів» для участі у війні проти України – ЗМІ

Читать на русском
У російських регіонах створено вже понад 40 добровольчих підрозділів, що відправляють воювати в Україну. Загони складаються із земляків, їх назва вказує на територіальну приналежність.

Як мінімум у двох десятках регіонів росії створено вже понад 40 «добровольчих підрозділів», які відправляють на війну в Україні. Загони, як правило, складаються із земляків, які разом проходять навчання і разом братимуть участь у боях. Їм обіцяють грошові виплати та забезпечення всім необхідним екіпіруванням.

Про це пише російське видання «Комерсант».

Як пише видання, інформація про загони публікується у ЗМІ та соцмережах органів влади, вони отримують спеціальні назви, які так чи інакше вказують на територіальну належність. До підрозділів, як правило, входять мешканці саме того регіону, де вони формуються, які разом проходять навчання та бойове злагодження, а потім їх відправлять на війну.

ПВК «Вагнера» завербувала для участі у війні понад 1,5 тисячі ув'язнених з російських колоній – ЗМІПВК Вагнера набрала понад півтори тисячі російських в'язнів для участі у війні проти України. Насамперед, рекрутерів цікавили засуджені за статтями про вбивства та розбій.

Так, у Якутії добровольчий загін називається «Боотур» – за місцевими переказами, Еллей Боотур вважається предком якутів. У Примор'ї створено загін «Тигр», у Чувашії сформовано батальйон зв'язку «Атал» (з чуваського — «Волга»), у Пермському краї формуються мотострілецька рота «Парма» та танковий батальйон «Молот», у Нижегородській області створюється танковий батальйон імені Кузьми Мініна У Амурській області збирають мотострілковий батальйон «Амурський».

У Тюменській області влада заявила про формування одразу трьох підрозділів: саперного батальйону «Тобол», роти снайперів «Тайга» та артилерійського дивізіону «Сибір». У Санкт-Петербурзі оголошено набір до добровольчих загонів «Кронштадт», «Нева» та «Павловськ».

Крім того, у низці регіонів створюються підрозділи підтримки

За інформацією видання, виплати добровольцям відрізняються від регіону до регіону – пропонують від 130 тисяч рублів зарплати. Передбачено також доплати у разі смерті.

Нагадаємо, аналітики ISW повідомляли, що кремль наказав російським регіонам створити «добровольчі батальйони» для участі у війні, щоб не довелося оголошувати часткову чи повну мобілізацію.

За інформацією CNN, таким чином, росія може навербувати до цих підрозділів близько 30 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: