У ГУР МО розповіли, скільки військових росія залучила до бойових дій в Україні

Читать на русском
Зараз росія нарощує свої мобілізаційні резерви та планує залучити до війни додатково близько 90 тисяч військових
Ілюстративне фотоAP Photo

Російське угруповання в Україні зараз становить близько 160 тисяч тільки військовослужбовців. При цьому не враховуються підрозділи каральних військ - Росгвардії.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в ефірі Національного телемарафону.

«Якщо говорити загалом про сухопутний і повітряний компоненти, які воюють проти нашої держави, це близько 160 тисяч військовослужбовців. Я не враховую Росгвардію, яка теж бере участь у бойових діях, забезпечує окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях» - зазначив він.

Аналітики розповіли, скільки росія готова платити «добровольцям» за участь у війні в УкраїніНове гарматне м'ясо набирають, не звертаючи уваги на вік, а також заманюють майбутніх смертників обіцянками величезних грошей

Скібіцький додав, що росія нарощує свої мобілізаційні резерви та планує залучити до війни додатково близько 90 тисяч військових. Використовуються різні методи комплектування - набір так званих добровольців, резервні батальйони, комплектація через БАРК (бойовий армійський резерв країни). Робиться все, щоб наростити окупаційне угруповання.

Однак у росії виникли проблеми з поповненням. Бліцкригу немає, моральний стан військових на нулі, добровольців все менше, втрати все більше. Замість депресивних регіонів країни, де люди раді проміняти життя в злиднях на смерть від вогню ЗСУ, росіяни змушені вже вигрібати людей з Москви та Петербурга - там почався прихований призов на військову службу.

Нагадаємо, раніше аналітики повідомили, що на війну в Україну перекидається третій армійський корпус російської армії, який до недавнього часу комплектувався і навчався в Нижегородській області росії. Військові ешелони цього формування були помічені в Ростовській області рф.

Втім, Арестович вважає, що цей армійський корпус навряд чи зможе змінити щось в ході кампанії, оскільки це стадо, нехай і добре озброєне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: