Аналітики розповіли, скільки росія готова платити «добровольцям» за участь у війні в Україні

Читать на русском
Нове гарматне м'ясо набирають, не звертаючи уваги на вік, а також заманюють майбутніх смертників обіцянками величезних грошей
Ілюстративне фотоAFP 2022

Російські окупанти продовжують вишукувати людські ресурси для заповнення втрат, яких вони зазнали в Україні. При цьому вони, не бажаючи оголошувати мобілізацію в безпосередньо росії, роблять ставку на так званих добровольців, заманюючи їх обіцянками великих грошей.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму зведенні за 22 серпня.

Відзначається, що в регіонах росії продовжують вербувати так звані добровольчі батальйони. Зокрема, в Приморському краї формується ремонтно-інженерний батальйон добровольців «Арсеньєвський». Завданням цього підрозділу стане евакуація та ремонт російської військової техніки.

ПВК «Вагнера» завербувала для участі у війні понад 1,5 тисячі ув'язнених з російських колоній – ЗМІПВК Вагнера набрала понад півтори тисячі російських в'язнів для участі у війні проти України. Насамперед, рекрутерів цікавили засуджені за статтями про вбивства та розбій.

Станом на 22 серпня з 280 планованих одиниць особового складу набрано 140. Нове гарматне м'ясо набирають, не звертаючи уваги на вік (планка - 18-60 років), а також заманюють майбутніх смертників обіцянками величезних грошей. Так, їм обіцяють одноразову виплату в 300 тисяч рублів (еквівалент 4980 доларів США), а також зарплату у 200 тисяч рублів (3320 доларів) на місяць.

Нагадаємо, як мінімум у двох десятках регіонів росії створені вже понад 40 «добровольчих підрозділів», які відправляють на війну в Україні. Загони, як правило, складаються з земляків, які разом проходять навчання і разом братимуть участь в боях. Їм обіцяють грошові виплати та забезпечення всією необхідною екіпіровкою.

Щонайменше 30 тисяч одиниць гарматного м'яса може бути навербовано в ці підрозділи, оскільки не потрібно військовий досвід - тільки здоров'я і бажання воювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: