Окупанти можуть залучити до війни ще 350 тисяч одиниць особового складу – експерт

Читать на русском
Чисельність всієї російської армії - близько мільйона осіб. Угруповання, яке діє в Україні, зараз не перевищує 200 тисяч осіб
Ілюстративне фотоssu.gov.ua

Російські війська в Україні можуть поповнитися новими частинами. Росіяни в змозі залучити для війни в Україні додатково 300-350 тисяч одиниць особового складу.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі 24 каналу.

«Насправді оволодіти автоматом Калашникова, гранатами та певною лінійкою гранатометів, а відповідно і найпростішою артилерією і танком – це не таке велике завдання. Певний потенціал у них ще є» - зазначив він.

Щоденні втрати російських окупантів в Україні зросли – АрестовичЩоденні втрати російських окупантів в Україні значно зросли порівняно з періодами затишшя на фронті

Черник нагадав, що чисельність всієї російської армії - близько мільйона осіб. Угруповання, яке діє в Україні, зараз не перевищує 200 тисяч осіб, враховуючи втрати, яких зазнали росіяни.

У росії залишилося близько півтора місяця тривалості вікна оперативних можливостей - коли вони ще можуть наступати по землі. Потім зіпсується погода і, швидше за все, на фронті настане затишшя із зафіксованою лінією розмежування.

Нагадаємо, естонська розвідка вважає, що активні бойові дії в Україні можуть завершитися приблизно через 7-9 тижнів - тобто через пару місяців. Після цього лінія фронту застигне, бої приймуть характер позиційних, їхня активність знизиться.

Західні аналітики вважають, що заяви володимира путіна про те, що в Україні потрібно ліквідувати «антиросійський анклав», підтверджують його максималістські наміри щодо України. Ця заява також може бути спрямована на те, щоб створити інформаційні умови для створення нових сил восени та взимку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: