Новий армійський корпус окупантів не змінить ситуацію на полі бою – ISW

Читать на русском
Третій армійський корпус рф, який сформували з добровольчих батальйонів, не зможе суттєво змінити ситуацію на українському фронті.
Getty Images

Третій армійський корпус рф, який сформували з добровольчих батальйонів, не зможе суттєво змінити ситуацію на українському фронті.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з думкою аналітиків, росія перекидає 3-й армійський корпус для відновлення наступальних операцій, можливо, на напрямку міста Донецьк і на південному напрямку.

«Російські військові мають намір ввести 3-й армійський корпус для посилення наступальних операцій під Донецьком, де рух навколо Мар'їнки, Пісків і Авдіївки застопорився після деяких успіхів», – зазначають у повідомленні.

У ГУР МО розповіли, скільки військових росія залучила до бойових дій в УкраїніЗараз росія нарощує свої мобілізаційні резерви та планує залучити до війни додатково близько 90 тисяч військових

Однак підрозділи армійського корпусу навряд чи зможуть створити ефективну бойову міць. Як йдеться у звіті ISW, краще оснащення необов'язково робить сили більш ефективними, якщо особовий склад недостатньо навчений або дисциплінований, як це буває з багатьма членами добровольчих частин 3-го армійського корпусу.

«Зображення елементів 3-го армійського корпусу показали, що добровольці фізично нездорові і старі. Нестача в росії досвідчених молодших офіцерів вплине на ефективність 3-го армійського корпусу», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше аналітики повідомили, що на війну в Україну перекидається третій армійський корпус російської армії, який до недавнього часу комплектувався і навчався в Нижегородській області росії. Військові ешелони цього формування були помічені в Ростовській області рф.

Радник Офісу президента України Олексій Арестович зневажливо відгукнувся про новий корпус окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: