РФ набирає на війну іноземців із Центральної Азії за громадянство – ГУР

Читать на русском
У росії гостра нестача охочих воювати, командири набирають в армію іноземців із Центральної Азії.

У росії зберігається гостра нестача охочих воювати на війні в Україні, тому російські окупанти намагаються залучити до армії громадян країн Центральної Азії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

ВР продовжила воєнний стан та мобілізаціюТермін дії воєнного стану та мобілізації в Україні продовжили до середини листопада – депутати ухвалили законопроєкти.

«Кількість російських громадян, які хочуть вирушити на війну в Україну, все зменшується. Щоб, принаймні, частково зберегти можливість формувати нові резерви, кремлівське керівництво намагається все активніше залучати в країну іноземних громадян», - сказано в повідомленні.

Першість у цьому питанні, за даними військової розвідки, займає московський регіон – для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів та відділів поліції «проводити агітаційні заходи» з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизії.

«Крім фінансового стимулу тим, хто погодиться підписати контракт та виїхати в Україну, пропонується отримання російського громадянства», - зазначають у ГУР.

Нагадаємо, днями СБУ оприлюднила добірку перехоплених розмов, де військові рф обговорюють із родичами способи втекти додому з України.

Розвідка також повідомляла, що росія проводить приховану промислову мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: