У розвідці оцінили кількість «вагнерівців» в Україні

Читать на русском
Прихована мобілізація в центральних та південно-східних регіонах Росії зазнає невдачі. Тому окупанти збільшують кількість найманців ПВК для участі у бойових діях в Україні.

На тимчасово окупованих територіях України перебуває близько 4,5-5 тисяч бойовиків приватної військової кампанії «Вагнера».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Цінність ПВК «Вагнера» для росії знижуватиметься – британська розвідкаПВК Вагнера зазнала тяжких втрат в Україні та знизила стандарти для прийому нових найманців. У майбутньому це вплине на ефективність групи та знизить її цінність для росії.

«Проведення прихованої мобілізації в центральних та південно-східних регіонах рф зазнає невдач. Росіяни все частіше відмовляються йти вмирати за ідеї кремлівського диктатора. Зважаючи на це, в міністерстві оборони країни-агресора вирішили збільшити кількість найманців ПВК, які беруть участь у бойових діях на території України. У першу чергу у війні проти нашої держави командування зс рф активно використовує представників російської ПВК «Вагнер»/ «Ліга», – розповіли в ГУР.

Найманців використовують в Україні на певних напрямках як штурмові загони, що діють у першій лінії наступальних військ.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомляли, що ПВК «Вагнера» через понесені в Україні втрати почала вербувати нових рекрутів серед злочинців.

За деякими даними, ПВК вдалося завербувати понад півтори тисячі ув'язнених у 17 російських колоніях.

Нещодавно штаб «вагнерівців» в окупованій Попасній на Луганщині потрапив під удар ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: