«Нафтогаз» заявив, що «невідкладно» запропонує власникам облігацій нову угоду щодо відстрочення виплат

Читать на русском
Нафтогаз, який напередодні допустив дефолт, обіцяв невідкладно запропонувати власникам єврооблігацій нову угоду для відстрочення виплат.

НАК «Нафтогаз України» невідкладно запропонує власникам єврооблігацій нову угоду для отримання відстрочки виплат.

Про це йдеться у заяві компанії.

Голові «Нафтогазу» Вітренку загрожує звільнення – журналістОфіс президента незадоволений роботою Юрія Вітренка та вже шукає голові Нафтогазу заміну, повідомляє журналіст.

«Національна компанія невідкладно запропонує держателям єврооблігацій угоду на відтермінування виплат у відповідності до умов, визначених урядом у розпорядженні КМУ № 625-р від 21.07.2022. Цей процес має бути частиною спільних дій уряду та інших державних компаній щодо пропозиції аналогічних умов відтермінування виплат за єврооблігаціями. «Нафтогаз» працює з усіма зацікавленими сторонами, аби отримати згоду держателів єврооблігацій», – заявили в НАК.

Нагадаємо, напередодні компанія допустила технічний дефолт за єврооблігаціями.

«Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відстрочення з виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Компанії у цьому відмовили.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій сплив 26 липня. У той же день стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: