«Нафтогазу» знову відмовили у відстроченні виплат за єврооблігаціями – Bloomberg

Читать на русском
Представники інвесторів вважають Нафтогаз досить прибутковою компанією, яка не потребує відстрочення виплат за єврооблігаціями
Ілюстративне фотоІнтерфакс-Україна

Власники єврооблігацій «Нафтогазу України» відхилили повторне прохання компанії про відстрочення виплат за цінними паперами, оскільки не бачать в цьому необхідності.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на заяву юридичного радника Dechert, який представляє інтереси групи інвесторів.

«У компанії Нафтогаз досить сильне фінансове становище, щоб виплатити борги» - йдеться в заяві радника. При цьому і раніше в західних ЗМІ писали, що представники інвесторів пропонують своїм клієнтам не погоджуватися на прохання НАКу і вимагати виплат у встановлені терміни та у встановлених обсягах.

Нагадаємо, раніше «Нафтогаз» попросив всіх міжнародних кредиторів про дворічну відстрочку з виплати відсотків і погашення єврооблігацій. Компанії в цьому відмовили.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій закінчився 26 липня. Того ж дня стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

27 липня компанія повідомила, що НАК невідкладно запропонує власникам єврооблігацій нову угоду для отримання відстрочки виплат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: