«Нафтогаз» домовився щодо відтермінування боргу за одним із трьох випусків євробондів

Читать на русском
Компанія «Нафтогаз України» домовилася з власниками єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024 року, про відтермінування виплат на 2026 рік.

Компанія «Нафтогаз України» домовилася з власниками єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024 року, про відтермінування виплат на 2026 рік.

Про це повідомила пресслужба Нафтогазу.

За умовами реструктуризації, підтриманими 77% інвесторів, компанія зможе сплатити тіло боргу у розмірі 600 млн євро на два роки пізніше запланованого, а відсотки за ним почне платити 2024-го.

Це заощадить компанії 45 млн євро цього року і стільки ж наступного року.

Власники єврооблігацій, строки погашення яких настає у листопаді 2026 року, на повторних зборах не погодилися на зміну умов боргових зобов'язань компанії.

У 2019 році Нафтогаз розмістив три випуски єврооблігації:

  • трирічні на $335 млн під 7,375%,
  • п'ятирічні на 600 млн євро під 7,125%,
  • семирічні на $500 млн. під 7,625%.

За облігаціями з погашенням у 2022 році компанія допустила дефолт.

У Нафтогазі повідомили, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття.

Нагадаємо, раніше «Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відтермінування з виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Компанії у цьому відмовили.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій закінчився 26 липня. У той же день стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

27 липня компанія повідомила, що НАК невідкладно запропонує власникам єврооблігацій нову угоду для отримання відстрочки виплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: