На українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття – «Нафтогаз»

Читать на русском
Температура в приміщеннях буде на рівні 17-18°C, що приблизно на чотири градуси нижче за норму. При цьому сам опалювальний сезон розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.
Юрій Вітренко naftogaz.com

Українцям слід підготуватися до зими, оскільки температура у приміщеннях буде нижчою за 20°C.

Про це повідомив голова Нафтогазу Юрій Вітренко в інтерв'ю The Guardian.

За його словами, температура в приміщеннях буде на рівні 17-18°C, що приблизно на чотири градуси нижче за норму. При цьому сам опалювальний сезон розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

«Воєнний» опалювальний сезон: у Міненерго розробляють два планиВ уряді готують основний та запасний плани щодо проходження опалювального сезону-2023 на фоні війни в Україні.

Вітренко також порадив українцям запастися теплим одягом та ковдрами на випадок, якщо температура на вулиці впаде до -10 градусів.

Очільник Нафтогазу звернув увагу, що багато аспектів проведення опалювального сезону залежать від допомоги міжнародних партнерів, оскільки Україні необхідні кошти для імпорту газу.

«Без фінансової підтримки нам не вистачатиме газу, а це означатиме, що ми матимемо дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми. Будуть відключення на великих ділянках», - наголосив Вітренко.

Також він додав, що Україні необхідно закупити ще 2 млрд. кубометрів газу, в іншому випадку «деякі домогосподарства не отримають достатньо тепла і буде дуже холодно».

Раніше у Мін'юсті розповіли, як українці можуть отримати компенсацію за комуналку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: