Російські окупанти відправляють в Україну ще один армійський корпус – CIT

Читать на русском
Новий корпус добре укомплектований технікою. Однак мотивація військовослужбовців у ньому залишає бажати кращого
Фото аналітиківConflict Intelligence Team

На війну в Україну перекидається третій армійський корпус російської армії, який до недавнього часу комплектувався та навчався в Нижегородській області росії.

Про це 27 серпня повідомила моніторингова група Conflict Intelligence Team.

ПВК «Вагнера» завербувала для участі у війні понад 1,5 тисячі ув'язнених з російських колоній – ЗМІПВК Вагнера набрала понад півтори тисячі російських в'язнів для участі у війні проти України. Насамперед, рекрутерів цікавили засуджені за статтями про вбивства та розбій.

Дослідники зафіксували залізничні склади з основними бойовими танками Т-80БВ і Т-90М, а також системами ППО, які йшли з місця дислокації корпусу (н/п Муліно Нижегородської області) на станцію Некліновка в Ростовській області. Перші потяги покинули Муліно 22 і 24 серпня.

Поки що неможливо точно сказати, де саме будуть задіяти нове гарматне м'ясо російської армії. Некліновка розташована найближче до Донецького і Запорізького фронту - ділянок, де у російських військ практично немає просування.

Також аналітики CIT з посиланням на власні поінформовані джерела стверджують, що новий корпус добре укомплектований технікою (БМП-3, Т-90М, Т-80БВ та інші досить нові зразки техніки). Однак мотивація військовослужбовців в ньому залишає бажати кращого - вони не відрізняються бойовим духом і дисципліною, а також слабо навчені.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують вишукувати людські ресурси для компенсації втрат, яких зазнали в Україні. При цьому вони, не бажаючи оголошувати мобілізацію в безпосередньо росії, роблять ставку на так званих добровольців, заманюючи їх обіцянками великих грошей.

Як мінімум у двох десятках регіонів росії створені вже понад 40 «добровольчих підрозділів», які відправляють на війну в Україні. Загони, як правило, складаються з земляків, які разом проходять навчання і разом братимуть участь в боях. Їм обіцяють грошові виплати та забезпечення всією необхідною екіпіровкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: