Рабство, а не мобілізація: розвідка про призов в ОРДЛО

Читать на русском
Росія ставиться до мешканців ОРДЛО як до людей нижчого ґатунку, мобілізованих чоловіків відправляють в найбільш гарячі точки.
Фото bbc.com

Росія ставиться до мешканців ОРДЛО як до людей нижчого ґатунку, мобілізованих чоловіків відправляють в найбільш гарячі точки.

Про це повідомляє представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Він зазначив, що в ОРДЛО продовжують проводити примусову мобілізацію. Зокрема, у Луганську представники окупаційної адміністрації повідомили місцевим підприємствам про необхідність мобілізувати ще 8 тисяч чоловіків віком до 60 років. Вони поповнять втрати в так званому 2 армійському корпусі, який росіяни використовують як гарматне м'ясо для розвідки боєм.

До Балаклії прибув новий батальйон рф, у тому числі з числа колишніх в'язнів – ГУРНа Харківщині до Балаклії прибув новий батальйон російських окупантів, у тому числі з-поміж мобілізованих колишніх кримінальних в'язнів.

«Це примусова мобілізація в найгіршій і найогиднішій своїй формі. Люди намагаються чинити тихий опір. Підприємства буквально ховають кваліфікованих співробітників, без яких вони не можуть працювати. Матері ховають своїх дітей і чоловіків, розуміючи, що їх чекає вірна смерть у цій путінській війні проти України. Тим не менш, каральна путінська окупаційна машина працює, і людей забирають, навіть зупиняючи на перехрестях і витягуючи з власних авто», – зазначає Юсов.

Показники мобілізації в росії і Криму є незадовільними для кремля, а єдиним місцем швидкого поповнення живої сили залишаються ОРДЛО. Ніяких громадянських прав і свобод там немає.

«Найбільш брутальна мобілізаційна кампанія відбувається саме в ОРДЛО. Це навіть не мобілізація, це просто рабство. Людей відправляють в прямому сенсі на забій. Це – геноцид», – додають у розвідці.

Раніше повідомляли, що керівництво російської окупаційної армії погрожує відправляти у концтабір в так званих «Л/ДНР» тих військових, хто відмовляється від участі у бойових діях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: