Росія проводить приховану «промислову мобілізацію» – розвідка

Читать на русском
У рф почали проводити «промислову мобілізацію» компаній та підприємств оборонного сектора. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУР Міноборони у п'ятницю, 12 серпня.

У рф почали проводити «промислову мобілізацію» компаній та підприємств оборонного сектора.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУР Міноборони у п'ятницю, 12 серпня.

За інформацією розвідників, у компанії «Ростех» з початку серпня запроваджено заборону на відпустки для всього керівного складу та значної частини робочого персоналу. У деяких компаніях, що входять до складу «Ростех», «перенесення відпусток на невизначений термін» стосується 100% працівників.

Також військово-промислова комісія росії (голова комісії – путін) готує зміни до програми державного оборонного замовлення на 2022 рік, які передбачають збільшення витрат на 600-700 млрд рос. рублів. Затвердження змін очікується на початку вересня.

Метою прихованої «промислової мобілізації» є забезпечення ведення бойових дій на території України. При цьому вже найближчим часом очікується запровадження аналогічних заходів на інших оборонних підприємствах росії.

Компанія зі скасування відпусток також пов'язана із заходами встановлення повного контролю за пересуванням персоналу оборонних підприємств. Насамперед - керівного складу, на тлі останніх гучних справ за звинуваченням у державній зраді окремих представників наукових кіл росії.

За даними української розвідки, наразі до складу державної компанії «Ростех» входить понад 800 компаній та підприємств різних галузей виробництва. Портфель корпорації включає до 40% всього обсягу державного оборонного замовлення та пріоритетні цивільні програми.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що росія несе приголомшливі втрати в Україні, до 500 військових убитими і пораненими щодня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: