У Кабміні назвали головний ризик майбутнього опалювального сезону в Україні

Читать на русском
Паралельно із закупівлями уряд продовжує ремонти критичної інфраструктури й іншу підготовку до опалювального сезону.
Ілюстративне фотоFINbalance

Україна готова до опалювального сезону 2022/2023 на 75%. Головним ризиком наразі є російські терористичні акти на енергетичні об’єкти.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляє в Telegam.

«Цей опалювальний сезон без перебільшення стане найскладнішим в історії незалежної України. Головний ризик - це терористичні акти росії проти критичної інфраструктури», - написав він.

Згідно зі словами прем’єра, саме тому уряд виділяє 1,4 млрдгривень на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми тепло- і водопостачання. Мова йде про обладнання із простим та швидким розгортанням та обслуговуванням.

Кабмін зберіг пільгову ціну на газ для забезпечення населення гарячою водою – постановаТаке рішення було зумовлене тим, що уряд переніс набуття чинності своєї попередньої постанови № 812 до 1 вересня.

При цьому, паралельно із закупівлями уряд продовжує ремонти критичної інфраструктури й іншу підготовку до опалювального сезону.

«Стан готовності зараз 75%. Робимо все, аби всі українці цієї зими були із теплом та світлом», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, що мешканців столиці закликали самовільно не втручатися в систему опалення, оскільки це негативно впливає на її роботу.

Раніше у Кабміні назвали область, в якій опалювальний сезон пройде найважче.

Також на тимчасово окупованій Луганщині загарбники не готуються до опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: