У Кабміні назвали дату початку наступного опалювального сезону

Читать на русском
Уряд прийняв рішення під час цього опалювального сезону відмовитися від підвищення тарифів на тепло. Газ для населення буде поставлятися за ціною 7420 грн за тисячу кубометрів
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

В Україні цього року опалювальний сезон стартує 15 жовтня і буде реалізовуватися в різних областях з урахуванням погодних умов на території країни.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов на міністерському брифінгу.

Міністр нагадав, що уряд прийняв рішення під час цього опалювального сезону відмовитися від підвищення тарифів на тепло. Газ для населення буде поставлятися за ціною 7420 грн за тисячу кубометрів - тобто за старою ціною.

«Верховна Рада прийняла три закони, які фактично роблять можливим проходження опалювального сезону і забезпечують відшкодування різниці в тарифах. Це важливо для того, щоб ми забезпечили проходження опалювального сезону. Тобто фізично та економічно умови для цього створені» - зазначив він.

Нормативні показники температури в приміщенні вирішено не переглядати в бік зниження. Таким чином, мінімальний рівень температури, який повинен бути забезпечений, становить не менше 18 градусів.

Нагадаємо, 29 липня Верховна рада впровадила заборону на підвищення тарифів на газ і тепло для населення на час воєнного стану і ще пів року після його закінчення.

За день до цього, 27 липня, Верховна рада на період дії воєнного стану заборонила примусове стягнення заборгованості з фізичних осіб за житлово-комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: