Опалювальний сезон: киян закликали самовільно не втручатися в систему

Читать на русском
Мешканців столиці закликали самовільно не втручатися в систему опалення, оскільки це негативно впливає на її роботу.

Мешканців столиці закликали самовільно не втручатися в систему опалення, оскільки це негативно впливає на її роботу.

Про це йдеться у заяві директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитра Науменка.

«Облаштування теплої підлоги за рахунок будинкового теплоносія, встановлення терморегулятора на системах, не пристосованих до цього, збільшення опалюваних площ – це та інше тягне за собою недогріви в одних приміщеннях та перегріви в інших», - розповів він.

Опалювальний сезон: Чернишов розповів, якими будуть тарифи на тепло та температура у будинкахНаступний опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно, але оптимальна температура у будинках буде в межах 18-20 градусів.

За інформацією чиновника, одні сусіди відчиняють вікна через надмірне тепло, інші - купують обігрівачі, бо холодно.

«І вирішувати цю проблему необхідно за правилами добросусідства, усвідомлюючи, що ми проживаємо в одному багатоквартирному будинку», - зазначив він.

Науменко закликав власників квартир не вдаватися до самовільного втручання до системи, діяти в рамках закону та будь-які зміни узгоджувати з відповідними комунальними службами.

Раніше в Кабміні повідомили, що в Україні цього року опалювальний сезон стартує 15 жовтня і реалізовуватиметься в різних сферах із урахуванням погодних умов на території країни.

29 липня Верховна рада запровадила заборону на підвищення тарифів на газ та тепло для населення на час воєнного стану та ще півроку після його завершення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: