На тимчасово окупованій Луганщині загарбники не готуються до опалювального сезону – Гайдай

Читать на русском
Загарбники не ведуть ніякої підготовки до опалювального сезону не тимчасово окупованій Луганщині, тисячі квартир і домівок стоять без вікон.
Укрінформ

Загарбники не ведуть ніякої підготовки до опалювального сезону не тимчасово окупованій Луганщині, тисячі квартир і домівок стоять без вікон.

Про це повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай.

За його словами, вони не перевіряють вцілілі й не відновлюють зруйновані теплотраси та котельні.

«Окупаційна влада не готова навіть провести опресування системи опалення, не кажучи вже про повноцінну роботу циклу. Більш того, людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. Бо в тисячах квартир вікна і стіни залишаються розбитими й досі», – зазначив Гайдай.

Відомо, що деяким містянам пощастило і вони після черг у декілька тижнів отримали у якості компенсації будівельні матеріали, але немає кому залатати проломи в капітальних стінах. Голова ОВА наголошує, що невідомо, скільки витримають вікна, зашиті деревом чи фанерою.

«Воєнний» опалювальний сезон: у Міненерго розробляють два планиВ уряді готують основний та запасний плани щодо проходження опалювального сезону-2023 на фоні війни в Україні.

«У Рубіжному окупаційна влада відверто каже людям, що за проєктом в них вікна в багатоповерхівках – із дерев’яними рамами, тому тільки вони підлягають відновленню. У переважної більшості встановлені сучасні склопакети – їх замінюють тільки за власний кошт. Це реалії «руського миру» за п’ять днів до осені, коли температура повітря почне стрімко падати», – додав він.

Нагадаємо, в Україні опалювальний сезон взимку 2022-2023 років найважче буде проходити на території Запорізької області - на її тимчасово окупованих росіянами територіях.

Згідно з даними КМУ, підготовка до опалювального сезону в Україні йде за планом - середній показник готовності становить 73%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: