У Кабміні назвали область, в якій опалювальний сезон пройде найважче

Читать на русском
На всіх тимчасово окупованих територіях України очікується дуже важке становище з опалювальним сезоном
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

В Україні опалювальний сезон взимку 2022-2023 років найважче буде проходити на території Запорізької області - на її тимчасово окупованих росіянами територіях.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону.

Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення тарифів на комунальні послугиРізницю між встановленим тарифом та реальною вартістю постачальнику комунальних послуг компенсуватиме держава

Вона зазначила, що на всіх тимчасово окупованих територіях України очікується дуже важке становище з опалювальним сезоном. Однак найгірша ситуація буде на тимчасово окупованих територіях в Запорізькій області, оскільки окупанти просто імітують підготовку до опалювального сезону.

«Важкою буде ситуація в Запоріжжі. Енергодар, Мелітополь, Бердянськ – всі ці міста, на жаль, поки що знаходяться під тимчасовою окупацією. Окупант імітує підготовку до опалювального сезону. Ми розуміємо, що газопроводи, ймовірно, неможливо буде відремонтувати. Є міста, які фактично будуть без опалення - Мелітополь, в тому числі. Саме тому ми говоримо - евакуюватися і не вірити ворожій пропаганді про те, що все буде в порядку. Тому що, як ми розуміємо і про це ще раз говоримо, ворог хоче утримувати наших людей там, використовуючи їх, як живий щит» - розповіла вона.

Нагадаємо, згідно з даними КМУ, підготовка до опалювального сезону в Україні йде за планом - середній показник готовності становить 73%.

Столична влада зробить все, щоб у будинках цієї зими було тепло. Однак не виключено, що температура в житлових приміщеннях буде нижче за норму, можливі також атаки росіян на газонасосні станції та перебої з електрикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: