«Воєнний» опалювальний сезон: у Міненерго розробляють два плани

Читать на русском
В уряді готують основний та запасний плани щодо проходження опалювального сезону-2023 на фоні війни в Україні.

В уряді готують основний та запасний плани щодо проходження опалювального сезону-2023 на тлі війни в Україні.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Опалювальний сезон: Чернишов розповів, якими будуть тарифи на тепло та температура у будинкахНаступний опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно, але оптимальна температура у будинках буде в межах 18-20 градусів.

«Ми розробляємо багато сценаріїв. Так звані план А, план Б. Всі ризики проходження опалювального сезону пов'язані безпосередньо з війною. Ці плани передбачають або компенсацію певного ресурсу, або певну генерацію, якщо це буде потрібно... Безумовно, є й мобільні речі (йдеться про котельні - ред.), які вже купуються і будуть постачатися», - заявив міністр.

За його словами, одним із основних планів України на опалювальний сезон є заміщення певних ресурсів іншими у разі, якщо не буде можливості їх постачати.

«Наприклад, коли ми не мали змоги постачати вугілля на генерації, ми його заміняли постачанням газу. Є відповідні компенсаторні механізми», – розповів Галущенко.

Нагадаємо, 5 серпня прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готова до нового опалювального сезону майже на 60%. Наразі закачано вже 12,1 млрд кубів газу. У планах – до жовтня ще накопичиться 2,5 млн. тонн вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: