У Кабміні розповіли подробиці підготовки до «воєнного» опалювального сезону

Читать на русском
Підготовка до опалювального сезону в Україні триває за планом – середній показник готовності складає 73%.

Підготовка до опалювального сезону в Україні триває за планом – середній показник готовності складає 73%.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну в середу, 17 серпня.

За інформацією Мінрегіону, стан готовності об'єктів житлового фонду до опалювального сезону становить 72%, а теплових мереж – 74%. Також наразі триває відновлення пошкодженої інфраструктури.

«Підготуйте теплий одяг та ковдри»: Кличко розповів, чого киянам чекати взимкуКличко не виключає, що взимку можуть бути атаки росіян на газонасосні станції. Також, за словами мера, можливі перебої з електрикою, а температура в домах киян буде нижчою за норму.

При цьому станом на 17 серпня Україна накопичила 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля, які необхідні для проведення опалювального сезону.

За інформацією Кабміну, Мінрегіон зараз продовжує впроваджувати нововведення, спрямовані на скорочення споживання енергоресурсів в Україні. Зокрема, триває переведення частини підприємств на альтернативні види енергії, побутову термомодернізацію та реалізацію програм Фонду енергоефективності.

Раніше стало відомо, що в уряді готують основний та запасний плани щодо проходження опалювального сезону-2023 на тлі війни в Україні.

5 серпня прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готова до нового опалювального сезону майже на 60%. Наразі закачано вже 12,1 млрд кубів газу. У планах – до жовтня ще накопичиться 2,5 млн. тонн вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: