Заборона видачі віз: кремль погрожує ЄС «заходами у відповідь»

Читать на русском
У мзс рф погрожують «заходами у відповідь» низці країн Євросоюзу, які вирішили обмежити або призупинити видачу віз росіянам.

У мзс рф погрожують «заходами у відповідь» низці країн Євросоюзу, які вирішили обмежити або призупинити видачу віз росіянам.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За інформацією журналістів, у російському відомстві заявили, що «не залишать без належної реакції» рішення Фінляндії щодо віз для росіян.

Вони сподіваються, що все обійдеться. Колонка Леоніда ШвецяДивуватися з того, що більшість росіян вважають за краще не помічати, що залишилися без майбутнього, не доводиться. Величезний народ живе в ілюзорній переконаності, що йому нічого не буде за те, що він влаштував бійню в Європі.

Також кремль припускає, що Євросоюз може ухвалити єдине рішення щодо припинення видачі віз громадянам росії.

Нагадаємо, з 18 серпня обмежена видача громадянам росії естонських віз. Також Естонія перестала пускати громадян Росії з виданими нею візами, якщо мета поїздки - туризм, бізнес, спорт або культура.

Естонія також ініціювала у Євросоюзі заборону на видачу туристичних віз росіянам.

У Євросоюзі мають обговорити це питання, але єдності щодо нього немає. Наприклад, канцлер Німеччини Олаф Шольц проти запровадження візових санкцій: він вважає, що це «ускладнить для росіян втечу від диктатури».

Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, закликав Європу якнайшвидше ухвалити рішення про повну заборону видачі шенгенських віз громадянам росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: