Стало відомо, коли Байден подзвонить Зеленському: говоритимуть про «референдуми»

Читать на русском
Білий дім має інформацію про те, що росія може провести псевдореферендуми на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей протягом найближчих декількох днів.
Getty Images

У четвер, 25 серпня, президент США Джо Байден зателефонує своєму українському колезі Володимиру Зеленському. Як планується, розмова відбудеться через нову інформацію Білого дому про «референдуми» на тимчасово окупованих росією територіях України.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на заяву офіційного представника Білого дому Джона Кірбі.

Згідно з його словами, Білий дім має інформацію про те, що росія може провести псевдореферендуми на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей протягом найближчих декількох днів.

«Сполучені Штати і міжнародне співтовариство дуже чітко заявили, що будь-які спроби контролювати суверенну територію України не будуть вважатися законними», - підкреслив Кірбі.

Політолог оцінив імовірність проведення псевдореферендуму на окупованих територіяхПолітолог пояснив, чому проведення псевдореферендуму на окупованих територіях може насправді не відбудеться.

Водночас, США очікують, що росія буде маніпулювати результатами «референдумів» і неправдиво стверджувати про нібито згоду українців приєднатися до рф.

«Буде вкрай важливо виявляти і протидіяти цій дезінформації в режимі реального часу», - додав Кірбі.

При цьому, за його інформацією, росіяни зараз стурбовані можливою низькою явкою на псевдореферендумах.

Нагадаємо, що в окупованій Херсонщині місцеві жителі зривають підготовку росіян до псевдореферендуму щодо приєднання до росії.

Раніше у розвідці повідомили, що росіяни бояться проводити псевдореферендуми на окупованих територіях України.

Також нагадаємо, що у Кремлі працюють над запасним сценарієм проведення псевдореферендумів, їх можуть перенести на зиму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: