Посол України відреагував на слова Папи Римського про «невинну жертву» Дугіну

Читать на русском
Український посол додав, що Дугіну вбили росіяни з метою зробити з неї мученицю і підняти її на щит війни.
Reuters

Папа Римський Франциск у своїй промові заявив, що російська пропагандистка Дар'я Дугіна нібито є «невинною жертвою» війни. Українська сторона зазначає, що відповідна риторика прирівнює агресора і потерпілого.

Про це посол України у Ватикані Андрій Юраш повідомляє в Twitter.

«Не можна говорити одними категоріями про агресора і потерпілого, про насильника і жертву. Як можна було назвати ідеолога російського імперіалізму невинною жертвою?», - підкреслив Юраш.

Політолог пояснив, чому загибель доньки Дугіна може бути роботою російських спецслужбУ росії внаслідок вибуху автомобіля загинула Дар'я Дугіна. Політолог розповів, чому це може бути роботою російських спецслужб.

Український посол додав, що Дугіну вбили росіяни з метою зробити з неї мученицю і «підняти її на щит війни».

Варто зазначити, що Дар'я Дугіна - російська журналістка, яка працювала на пропагандистські ресурси Кремля, дочка відомого політолога і громадського діяча Олександра Дугіна. Його книги заборонені в Україні, він вважається одним з ідеологів «руського міра».

Нагадаємо, увечері 20 серпня у рф підірвали автомобіль російського пропагандиста, ідеолога «русского міра» Олександра Дугіна. В результаті загинула його дочка Дар'я. При цьому відповідальність за ліквідацію дочки Дугіна взяла на себе російська організація «Національна республіканська армія».

Однак 22 серпня ФСБ росії вже оголосила про «розкриття вбивства Дар'ї Дугіної». У злочині звинуватили «спецслужби України». При цьому ще за день до заяви ФСБ у Зеленського заявили - Україна тут ні до чого, це внутрішні розбірки кремлівців.

Водночас, сам президент України заявив, що Україна не причетна до ліквідації дочки російського пропагандиста Олександра Дугіна - Дар'ї Дугіної. Дугіна жодним чином не була цікава Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: