ДТП нардепа Трухіна: суд оштрафував водія політика

Читать на русском
Столичний райсуд ухвалив рішення за адміністративним протоколом, складеним на водія члена українського парламенту від пропрезидентської фракції.

Районний суд Києва оштрафував водія народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Трухіна Віктора Склему на 850 грн за скандальну дорожно-транспортну пригоду у серпні 2021 року.

Відповідне рішення 9 серпня ухвалила суддя Дарницького райсуду столиці Олена Лужецька, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати (Віктора Склему – ред.), винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та призначити йому адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. Стягнути із (Віктора Склеми – ред.) на користь держави судовий збір в розмірі 496 грн 20 копійок», – ідеться в рішенні.

Як вказується в рішенні, 23 серпня 2021 року Склема, керуючи автомобілем Audi А-8, в Києві в напрямку Харківської площі зі сторони Борисполя на Бориспільському шосе не вибрав безпечної швидкості для руху та допустив зіткнення з автомобілями Ford Kuga та «Део Ланос». Це призвело до пошкодження зазначених транспортних засобів, чим водій Склеми порушив п. 12.1, Правил дорожнього руху України, тобто скоїв правопорушення передбачене ст. 124 КУпАП.

Нагадаємо, Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем ДТП при в'їзді до Києва. Повідомлялося, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

1 лютого журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, яке першим прибуло на місце ДТП за участю Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

При цьому під час повторного допиту поліцейські не підтвердили, що нардеп Трухін пропонував їм хабар. Наразі цю історію розслідують в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: