Командира полку «Азов» Прокопенка, ймовірно, вивезли до росії – дружина

Читать на русском
Про вивезення командира полку Азов Дениса Прокопенка до рф повідомили російські ЗМІ. Проте наразі українські державні структури цього не підтвердили.
Укрінформ

Про вивезення командира полку «Азов» Дениса Прокопенка до рф повідомили російські ЗМІ. Проте наразі українські державні структури цього не підтвердили.

Про це дружина Дениса Прокопенка Катерина Прокопенко заявила в інтерв’ю Суспільному.

«Я знаю лише, що він вивезений в росію і взагалі це ще не підтверджено. Щодо місця перебування Дениса я дізналась через російські ЗМІ. Держструктури мені остаточно не підтверджують, тому що тут важко щось підтвердити. Я розумію, росія зараз командний склад сховала, інших солдат і офіцерів ховає та не розголошує, де вони перебувають», – розповіла вона.

Роль МКЧХ у російській загарбницькій війні: у чому претензії України та як розв'язати суперечкуВ чому суть невдоволення українців діями Міжнародного Комітету Червоного Хреста, чи має право керівництво організації зустрічатися з представниками країни-агресора, та яким чином можливо залагодити непорозуміння – в матеріалі «Слово і діло».

Наразі інформації від Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо бійця немає.

«Це по суті робота Червоного Хреста – відповідати мені, але я дотепер не знаю, де мій чоловік. Навіть, якщо він в росії, тож існує, в принципі, комунікація з московським філіалом Червоного Хреста. Але її немає», – додала Катерина.

Нагадаємо, серед військовополонених з «Азовсталі» також є жінки. Це військовослужбовці, прикордонниці та медики.

2 серпня верховний суд росії визнав полк «Азов» «терористичною організацією» та заборонив її діяльність у країні.

Росія навмисно хоче зробити Азов «неонацистським полком» в очах іноземних ЗМІ завдяки власним наративам та пропаганді – таким чином країна-агресор приховує воєнні злочини своїх бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: