У розвідці пояснили, навіщо росія визнала «терористами» полк «Азов»

Читать на русском
Росія навмисно хоче зробити Азов «неонацистським полком» в очах іноземних ЗМІ завдяки власним наративам та пропаганді.

Росія навмисно хоче зробити Азов «неонацистським полком» в очах іноземних ЗМІ завдяки власним наративам та пропаганді – таким чином країна-агресор приховує воєнні злочини своїх бійців.

Про це йдеться у Telegram-канал Головного управління розвідки МО.

«Для цього (росія, - ред.) постійно вигадує й поширює різні жахливі історії про його діяльність, створює кривавий образ його воїнів задля залякування людей у ​​росії та світі, а його знищення є однією з цілей війни, яка розпочалася», - пише пресслужба розвідки.

Після вбивства українських військовополонених у колонії в Оленівці росія шукає всілякі приводи та виправдання для своїх воєнних злочинів.

Ініціатори законів керувалися образом «Азова» у власних ЗМІ і навіть не знали, що йдеться саме про загін спецпризначення державної структури, а не про неформальну парамілітарну групу.

«Офіційно повідомляємо, що окремий загін спеціального призначення «Азов» входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України», - додає розвідка.

Азов не є окремим «полком». Це структурний підрозділ у складі національної гвардії України – військового формування у підпорядкуванні МВС.

Нагадаємо, 2 серпня верховний суд росії визнав полк «Азов» «терористичною організацією» та заборонив її діяльність у країні.

Раніше російські депутати запропонували оголосити Україну «терористичною державою», а країни, які постачають нам зброєю – «державами-спонсорами тероризму».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: