Британських військових закликали готуватися до можливої відправки на війну в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Це не означає, що британська армія і справді попрямує воювати в Україну, але з іншого боку, враховуючи поточну ситуацію, статися може все, що завгодно
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Військовослужбовців британської армії закликали бути готовими до відправки на війну в Україну, щоб допомагати українській армії боротися з росією. Їм варто бути готовим до будь-якого можливого сценарію та обговорити це питання з родичами.

Про це повідомляє британське видання Mirror з посиланням на двох британських військових - ворент-офіцера Пола Карні та генерала Річарда Даната.

Карні розповів виданню, що британські військові готуються до відбиття будь-якої агресії. Він закликав військових перевірити свою підготовку і подбати про те, щоб з близькими все було в порядку - якщо військових відправлять в Україну, їх сім'ї надовго залишаться без зв'язку з ними.

Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітикиНещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

«Я прошу, щоб ви зараз обговорили з ними потенційну відправку. Знайдіть номери мереж підтримки та відповідних людей, які можуть їм допомогти, наприклад, офіцера відділу соціального забезпечення» - зазначив він.

Генерал Данат зі свого боку не виключив, що британська армія може попрямувати З Україну і закликав бути готовим до будь-якого сценарію.

«Це не означає, що армія збирається їхати в Україну, але обов'язком будь-якої армії в мирний час є підготовка до війни в кожному аспекті життя. Однак, враховуючи війну в Європі, агресивну росію і стурбовані країни на кордонах росії, цілком розумно, що британські солдати реалістично дивляться на те, що може статися» - розповів він.

Нагадаємо, Сполучені Штати можуть безпосередньо взяти участь у війні проти росії на боці України. Це залежить від того, як будуть далі розвиватися події. Названо п'ять сценаріїв.

Низка європейських політиків закликала НАТО негайно використовувати прецедент за статтею 5 Статуту Альянсу (напад на члена НАТО), якщо росія пошкодить Запорізьку атомну електростанцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: