Міноборони Британії дало свою оцінку втрат росії на аеродромі в Криму

Читать на русском
Щонайменше вісім російських літаків було знищено або серйозно пошкоджено внаслідок вибухів у Криму. Інцидент на аеродромі Саки призвів до погіршення можливостей морської авіації рф.

Росія втратила внаслідок вибухів на аеродромі в окупованому Криму щонайменше п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 FENCER і три багатоцільові літаки Су-30 FLANKER H.

Такою є оцінка розвідки Міністерства оборони Британії.

У британській розвідці зазначили, що початкова причина вибухів незрозуміла, але великі грибоподібні хмари, зафіксовані на відео, майже напевно виникли внаслідок детонації до чотирьох відкритих складів боєприпасів.

Удар по російському аеродрому в Криму завдавався ракетами ATACMS – InformNapalmНа думку аналітиків проєкту, результат удару по авіабазі росіян можна зіставити з іншими прикладами застосування таких ракет по цілях

Аеродром «Саки», на думку Міноборони, зазнав серйозних пошкоджень, але залишається працездатним.

«Щонайменше п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 FENCER та три багатоцільові літаки Су-30 FLANKER H майже напевно були знищені або серйозно пошкоджені вибухами. Втрата восьми бойових літаків є незначною частиною всього парку літаків, які росія може використати для підтримки війни. Проте Саки переважно використовувалися як база для авіації Чорноморського флоту ВМФ росії. Можливості морської авіації флоту зараз значно погіршилися», – йдеться у повідомленні.

Крім того, інцидент, ймовірно, спонукає росію переглянути своє сприйняття загрози: раніше Крим, ймовірно, розглядався як безпечний тил.

Нагадаємо, ЗМІ підрахували можливу вартість знищених російських літаків на аеродромі в окупованому Криму.

У Міноборони України заперечують причетність ЗСУ до вибухів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: