Ще одна країна долучається до програми навчання українських військових у Великій Британії

Читать на русском
Вона відправить 120 військовослужбовців до Великої Британії, щоб допомогти навчити українців вести бойові дії на передовій.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Уряд Нової Зеландії ухвалив рішення відправити 120 військових інструкторів до Великої Британії для підготовки українських військових.

Про це повідомляє агенство Reuters.

«Ми чітко говорили, що відвертий напад на суверенітет країни та втрата невинних життів є неправильною та неприпустимою. Наше засудження продовжуватиме виходити за межі слів і включатиме критичну підтримку», - заявила прем’єр-міністр Нової Зеландії Ясінда Ардерн.

Зазначається, що Нова Зеландія відправляє 120 військовослужбовців до Великої Британії, щоб допомогти навчити українців вести бойові дії на передовій.

Глава МЗС Британії вважає реалістичним витіснення росіян з усієї території УкраїниМіністр закордонних справ Британії назвала путіна огидним диктатором, який розв'язав незаконну та невиправдану війну. Вона вважає, що Україна може повернути собі усі території.

Розгортання новозеландських інструкторів дасть змогу навчити український особовий склад основними навичками для ефективного ведення бою, включаючи поводження зі зброєю, надання першої бойової допомоги, правом оперативного управління та інші навички.

Як повідомляється, навчання близько 800 українських військових проводитиметься виключно в одному з чотирьох пунктів у Великої Британії.

Варто зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, уряд Нової Зеландії надав Україні майже 26 млн доларів фінансової допомоги та запровадив санкцій проти 840 російських фізичних і юридичних осіб.

Нагадаємо, особовий склад полку Королівських повітряних сил ЗС Сполученого Королівства проведе тренування для майже 10 тисяч українських військових у Великій Британії.

Раніше уряди Швеції та Норвегії ухвалили рішення про направлення до Великої Британії інструкторів для проведення базової військової підготовки українських бійців.

4 серпня міністр оборони Канади Аніта Ананд повідомила, що до навчання українських військових на території Британії приєднуватимуться і 225 канадських військових.

Фінські військовослужбовці також візьмуть участь у підготовці ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: