«Удар ножем у спину»: Данілов заявив, що влада не очікувала нападу рф з території Білорусі

Читать на русском
Олексій Данілов розповів, що за кілька днів до повномасштабного вторгнення Резніков спілкувався з міністром оборони Білорусі і той гарантував, що загрози з їхньої території не буде.

Влада не чекала на вторгнення російських військ з боку Білорусі. За кілька днів до повномасштабної війни Олексій Резніков спілкувався з міністром оборони Білорусі і той гарантував, що загрози з їхньої території не буде.

Про це в інтерв'ю виданню «Бабель» розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

«Заради чого?»: Лукашенко заявив, що не має бажання відправляти білорусів воювати в УкраїнуОлександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує нападу на Україну і бомбардувати не збирається.

«Пояснюю, чому для нас це був удар ножем у спину. За декілька днів до повномасштабного вторгнення було пряме спілкування нашого міністра оборони з міністром оборони білорусі [Віктором Хреніним]. Він гарантував, давав слово генерала, офіцера, що такого [загрози з території білорусі] не буде. Наступного дня голова нашої прикордонної служби спілкувався зі своїм колегою також на цю тему, і той його теж запевнив на 100%, що наступу не буде. Взагалі у нашому розумінні ситуації дійсно не було уявлення саме про такий формат війни. Ми очікували, що може бути донецький, луганський напрям. Як варіант — харківський, але такої агресії, як 24 лютого, ми не очікували, розумієте?», – розповів Данілов.

За його словами, нинішня влада з першого дня на посадах готувалася до війни, «просто кожен по-своєму представляє підготовку».

«І коли кажуть, що мали повідомити про початок великої війни 24 лютого, то це фізично неможливо зробити. Чому? А якби 24 лютого війна не почалась, а почалася б 25? До речі, пригадуєте, як нам обіцяли, що війна почнеться з 10 по 15 січня? Обіцяли, що почнеться напередодні нового року? Таких повідомлень було більше, ніж достатньо. Інша річ, коли говорять, що нас партнери тут попереджали, то у мене просте запитання: а в який спосіб?», – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, у міністерстві оборони Білорусі заявили, що нібито не причетні до війни росії проти України. В Україні відреагували на цю заяву.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков назвав головну помилку рф під час вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: