Окупанти готують масований ракетний удар по Україні з території Білорусі – ЗМІ

Читать на русском
Аналіз ситуації на контрольованому росіянами військовому аеродромі Зябровка в Білорусі показує, що окупанти готуються до ракетної атаки на Україну
Аеродром Зябровкаnovynarnia.com

Російські окупанти готують масований ракетний обстріл України з білоруської території. Так, на військовий аеродром «Зябровка» вони звезли 14 ЗРК C-400, не менше 60 ракет до них, а також масу іншого озброєння.

Про це повідомляє проєкт Беларускі Гаюн.

Згідно з даними, отриманими з супутникових знімків, в районі аеродрому, контрольованого росіянами, зараз розташовується 10-14 ЗРК з-400, три РЛС «Каста-2Е2» і «48Я6 Підльот», не менше двох СЗРК «Панцир».

Крім того, на аеродромі зосереджують боєприпаси; в Гомель постійно прилітають Російські Іл-76, які привозять ракети для ЗРК.

«Аналіз ситуації на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу на території України не просто зберігається, а схоже, що йде підготовка до масованого ракетного удару по території України в найближчі тижні. Про це свідчить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети» - роблять висновок спостерігачі моніторингового проєкту.

Нагадаємо, окупанти збільшують свої сили в Білорусі. Так, нещодавно в білоруському Гомелі знову приземлився військово-транспортний літак російських ПКС Іл-76, який міг привезти чергову партію ракет до комплексів протиповітряної оборони С-300 та С-400, які розміщені росіянами в Білорусі.

До речі, воювати проти України погодилося до 13 тисяч колишніх і діючих військових з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: