У Запорізькій області повідомляють про збільшення кількості російських обстрілів

Читать на русском
У регіоні внаслідок ворожих обстрілів без світла залишається 73 населених пункти, без газу - понад 260.
facebook_com_starukholexander

За минулий тиждень кількість обстрілів Запорізької області побільшало. У регіоні внаслідок ворожих обстрілів без світла залишається 73 населених пункти, без газу - понад 260. Проводити відновлювальні роботи неможливо, поки тривають бойові дії.

Про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомляє у Телеграмі, а також повідомляє канал Запорізької ОВА.

Як пояснив Старух, це відбувається через те, що ЗСУ почали приносити окупантам дедалі більше проблем.

«Цього тижня ворог активізувався, збільшив кількість обстрілів. На жаль, стратегія окупанта не змінилася: якщо наші хлопці б'ють за їхніми бойовими підрозділами, знищують їх, знищують склади, то ці нелюди продовжують стріляти по об'єктах громадянської інфраструктури», - розповів керівник області.

Перспективи ядерної катастрофи на ЗАЕС – оцінка експертаЕксперт у галузі енергетики оцінив перспективи ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції.

При цьому стало відомо, що на сьогодні, 21 серпня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 18 621 споживач у 73 населених пунктах Запорізької області.

«Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Кам’янсько-Дніпровському та Токмацькому районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має. По Гуляйпільському районному відділенню через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано», - йдеться у повідомленні.

На сьогодні по області без газопостачання знаходиться 226 681 абонент у 269 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 261 та частково 8 населених пунктів (у т.ч. міста Бердянськ та Приморськ Бердянського району, Василівка, Дніпрорудне, Кам’янка-Дніпровська та Енергодар Василівського району, Мелітополь Мелітопольського району, Пологи, Гуляйполе, Оріхів, Молочанськ та Токмак Пологівського району).

Нагадаємо, що російські окупанти минулої доби обстріляли 9 населених пунктів у Запорізькій області. Є руйнування 29 об'єктів.

Раніше ОВА повідомляла, що у разі аварії на Запорізькій АЕС потрібно евакуювати близько 400 тисяч людей.

Також нагадаємо, що у Мелітополі сталися вибухи у районі підстанції, припинило мовлення ТБ пропагандистів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: