Арестовича немає у переліку радників керівництва Офісу президента - ЗМІ

Читать на русском
Такий висновок випливає зі списку всіх штатних та позаштатних радників голови ОП, наданого у відповідь на запит газети Український тиждень. У цьому списку прізвища Арестовича немає.

Станом на 18 серпня, у президента і керівництва Офісу президента 46 штатних і позаштатних радників. У переліку немає імені Олексія Арестовича, хоча є інші відомі публічні речники влади, наприклад, Михайло Подоляк та Сергій Лещенко – обидва є радниками керівника Офісу президента поза штатом.

Про це повідомляє «Український тиждень», з посиланням на дані, які надали у відповідь на запит видання.

Як зазначається, загальна кількість радників президента і керівництва його Офісу за рік збільшилася. При цьому Арестовича й далі часто називають радником керівника ОПУ.

Наприклад, опубліковане 11 серпня інтерв’ю Дмитра Гордона з Арестовичем так і називається: «Інтерв'ю Дмитра Гордона із радником керівника Офісу президента України Олексієм Арестовичем. 2022 рік».

Україна ні до чого: Арестович прокоментував вибухи в окупованому Криму і в БєлгородіУ Керчі та Севастополі пролунала повітряна тривога, на аеродромі Бельбек були вибухи, у Білгородській області згоріли склади 20-ї армії

Повідомляється, що ще наприкінці травня Арестовича називали «радником керівника Офісу президента» на офіційній сторінці ОПУ в соцмережі Telegram. Зокрема, його акаунти називали в переліку офіційних для отримання «достовірної інформації з надійних джерел». Слід також зауважити, що протягом останніх місяців Арестович публічно часто використовує щодо себе формулювання «радник Офісу президента, позаштатний». Такого формулювання посади ЗМІ не вдалося знайти ані в постановах і ухвалах судів, ані в розпорядженнях, указах чи інших публічних документах держорганів.

Водночас, ані влада, ані сам Арестович жодного разу не спростовували те, як його представляють у пресі.

Нагадаємо, що напередодні Арестович передрік Кримському мосту обов'язкове знищення.

Раніше Арестович розповів, скільки російських військ знаходиться в Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: