Окупанти перекидають підкріплення в Запорізьку область – Арестович

Читать на русском
Поступове нарощування сил на запорізькому напрямку свідчить про те, що окупанти можуть готуватися там до наступу.
Ілюстративне фотоReuters

У Запорізькій області ситуація стає напруженою. Окупанти перекидають в цей регіон підкріплення - за останні два дні в районі тимчасово окупованого Токмака з'явилося три або чотири нових батальйонно-тактичних групи.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

ГУЛАГ для незадоволених: пропагандисти пропонують окупантам створити на Запоріжжі концтабориІнакомислячих громадян України на окупованій території пропонують виселити з квартир, відняти засоби до існування і кинути в концтабір, за типом радянського ГУЛАГу

«Є думка, що вони готують наступ, з іншого боку – що готуються до оборони. Але є угруповання в районі Нової Каховки, досить серйозне. Йдеться про 10-15 БТГ. Питання, куди їх кинуть - на посилення Херсонського чи Запорізького напрямку» - зазначив він.

Нагадаємо, 1 серпня стало відомо, що війська рф перекидають понтонний парк в напрямку Запоріжжя, у зв'язку з цим в Маріуполі були помічені довгі колони.

Раніше в МВС також повідомляли, що російські окупанти перекидають всі резерви військових на південь України, після доукомплектування можуть почати штурмові дії.

У британській розвідці вважають, що війна росії з Україною найближчим часом вступить в нову фазу, коли найзапекліші бої перемістяться на лінію фронту протяжністю приблизно 350 км.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: