Україна перехопила у росії стратегічну ініціативу у війні – Арестович

Читать на русском
Російська армія втратила ініціативу і попереду її чекають дуже нелегкі часи. Може трапитися, що багато територій України звільнять без бою
Олексій Арестовичpresident.gov.ua

На сьогодні стратегічна ініціатива у війні остаточно перейшла до України. Про це свідчить ряд новин, які були озвучені на цьому тижні.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

ПС ЗСУ прокоментували удар по російському аеродрому в КримуЗнищена техніка, ймовірно, підірвані склади артилерійського озброєння та паливно-мастильних матеріалів. Але основа будь-якого аеродрому, злітна смуга, практично не постраждала

«У цій війні, парадоксальним чином, перехід стратегічної ініціативи до України ознаменувався двома новинами. Трьома насправді, але про третю я промовчу. Перше - це повернення Макдональдса в Україну. Над цим можна сміятися - не сміятися. І друге - це знищення російського полку в Саках» - запевнив він.

Арестович припускає, що надалі диктувати події навколо об'єктів і тимчасово окупованої росіянами території буде українське командування, а не російські генерали. Українські командири відмінно це вміють.

«Українська армія довела ще у 2014 році, що вона вміє звільняти міста, не знищуючи мирне населення. Просто примушуючи противника до відходу. Точно так, як ми звільнили Бучу, Гостомель та Ірпінь. Просто почали обходити зліва і справа і вони, щоб не потрапити в оточення, терміново вивели війська. Без штурму. Щось подібне може трапитися з Енергодаром, з Херсоном, з дуже багатьма місцями» - зазначив він.

Нагадаємо, у Британії впевнені, що президент росії володимир путін вже не зможе досягти своєї мети – окупувати всю Україну. Замість «трьох днів» його «спецоперація» триває вже майже пів року з великими втратами в техніці та живій силі.

Західні аналітики згодні з тим, що Україна, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу і змушує росію перерозподіляти сили та змінювати пріоритети зусиль у відповідь на контрнаступальні операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: