Росіяни не зможуть захопити ані Бахмут, ані Сіверськ – Арестович

Читать на русском
Арестович запевнив, що повторення ситуації з Сєвєродонецьком та Лисичанськом, які ЗСУ змушені були залишити, не буде
Ілюстративне фотоГенеральний штаб ЗСУ

Темпи просування, які демонструють російські війська на Донбасі, не дозволять їм взяти ані Бахмут, ані Сіверськ. Збройні Сили України ведуть оборону цих напрямків.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Темпи, масштаби та ціна за це просування такі, що вони не дозволять взяти Бахмут, Сіверськ та інші міста. Все це, в кращому випадку, закінчиться в околицях цих міст. Повторення Лисичанська і Сєвєродонецька не буде» - запевнив він.

При цьому, згідно зі зведенням Генерального штабу ЗСУ, війська рф мають частковий успіх на напрямку Покровське - Бахмут, ЗСУ вдалося відбити низку ворожих штурмів.

Не маючи здатності взяти Бахмут, окупанти тероризують місто обстрілами. У середу, 10 серпня, війська рф обстріляли центр міста, в результаті - загинуло семеро людей, а шестеро отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, 24 червня стало відомо про те, що ВСУ отримали наказ відійти з Сєвєродонецька, на той момент вони контролювали тільки територію заводу «Азот». 3 липня після важких боїв українські військові були змушені відійти від Лисичанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: