Китай рекордно збільшив імпорт російського вугілля через ембарго ЄС

Читать на русском
Очікується, що в четвертому кварталі в Китай надійде більше російського вугілля, коли комунальні підприємства на півночі Китаю створять запаси на зимовий опалювальний сезон.
Ілюстративне фото

Імпорт вугілля Китаєм з росії підскочив на 14% у липні в порівнянні з минулим роком до найвищого рівня як мінімум за п'ять років. Китай купував вугілля зі знижкою, коли західні країни відмовилися від російського вугілля.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що минулого місяця Китай ввіз з росії 7,42 млн тонн вугілля, як свідчать дані Головного митного управління Китаю. Це був найвищий місячний показник з моменту початку збору порівнянної статистики в 2017 році: в порівнянні з 6,12 млн тонн в червні і 6,49 млн тонн в липні 2021 року.

Китай візьме участь у російських військових навчаннях «Схід-2022»Китай візьме участь у військових навчаннях Схід-2022, які пройдуть у росії з 30 серпня до 5 вересня.

Західні країни уникали поставок з росії напередодні ембарго Європейського Союзу на російське вугілля, що вступило в силу 11 серпня і спрямованого на скорочення доходів Кремля від енергоносіїв у зв'язку з російським вторгненням в Україну.

При цьому, деякі китайські трейдери очікують, що в четвертому кварталі в Китай надійде більше російського вугілля, коли комунальні підприємства на півночі Китаю створять запаси на зимовий опалювальний сезон.

Раніше ми повідомляли, що ЄС та Британія повністю припинили закупівлю російського вугілля.

У рамках шостого пакету санкцій Євросоюз запровадив заборону на купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із росії.

Нагадаємо, тим часом росія за сто днів війни заробила 93 млрд євро від експорту викопного палива – нафти, газу та вугілля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: