Інвестуйте у відновлювану енергетику: у ЄС застерігають від повернення до використання вугілля

Читать на русском
Президентка Європейської комісії застерегла країни ЄС від повернення до використання викопного палива через скорочення поставок газу з росії.
Фото DW

Президентка Європейської комісії застерегла країни ЄС від повернення до використання викопного палива через скорочення поставок газу з росії.

Про це Урсула фон дер Ляєн розповіла в інтервʼю Financial Times.

Споживання вугілля наразі неминуче. Однак в ЄС виникло занепокоєння, що низка країн-членів може використати енергетичну кризу, щоб відтермінувати перехід до більш чистих джерел енергії.

«Ми повинні переконатися, що ми використовуємо цю кризу, щоб рухатися вперед і не повертатися до брудного викопного палива. Це тонка межа, і немає розуміння, чи зробимо ми правильний поворот», – додала Урсула фон дер Ляєн

За її словами, ЄС має екстрені заходи, щоб реагувати на загрозу припинення поставок газу з рф, включно з заходами з енергозбереження та визначенням галузей, які пріоритетно отримуватимуть газ.

Нагадаємо, щоб відмовитися від імпорту російського газу ЄС має намір збільшити закупівлі скрапленого газу в США і Катарі, а також наростити потужності зеленої енергетики.

У середу, 15 червня, Ізраїль, Єгипет і Європейський союз підписали Меморандум про експорт природного газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: