США візьмуть участь у військових навчаннях поблизу спірного кордону Індії з Китаєм

Читать на русском
США візьмуть участь у спільних військових навчаннях з Індією. Вони відбудуться менш ніж за 100 кілометрів від спірного кордону Індії з Китаєм.
Фото AFP

США візьмуть участь у спільних військових навчаннях з Індією. Вони відбудуться менш ніж за 100 кілометрів від спірного кордону Індії з Китаєм.

Про це повідомляє CNN.

Навчання пройдуть у середині жовтня на висоті понад 3 тис. метрів у регіоні Аулі, що в індійському штаті Уттаракханд. Вони будуть присвячені відпрацюванню бойових дій у гористій місцевості. Зазначимо, що Аулі розташовується за 95 кілометрів від лінії фактичного контролю – демаркаційної лінії між Індією і Китаєм.

«Відносини між Індією і Китаєм загострилися після кривавого зіткнення між їхніми військовими в Гімалаях у червні 2020 року, внаслідок чого загинуло щонайменше 20 індійських і чотири китайських солдати», – додають у повідомленні.

Кордон між Китаєм та Індією визначений нечітко, де-факто межа встановлена в результаті китайсько-індійської прикордонної війни 1962 року, що була зумовлена давніми історичними територіальними розбіжностями. Між країнами досі ведуться суперечки про те, де закінчується одна країна й починається інша.

Нагадаємо, збройні сили Тайваню відреагували в суботу, 6 серпня, терміновим підняттям у повітря винищувачів у момент, коли десятки китайських бойових літаків наближалися до повітряного простору острова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: