Китайські компанії платять в юанях за вугілля та нафту з росії – Bloomberg

Читать на русском
Американська компанія повідомляє, що деякі китайські фірми купують за свою валюту російські копалини після санкційних обмежень.

Кілька китайських фірм за юані придбали в російської федерації вугілля та нафту. Найближчим часом надійдуть перші поставки копалин.

Про це пише Bloomberg.

Китайська консалтингова компанія Fenwei Energy Information Service Co повідомила, що перші вантажі з російськими копалинами, які придбали за юані, надійдуть у квітні. За словами трейдерів, це будуть перші поставки товарів, оплачувані в юанях відтоді, як США і Європа покарали Росію і відключили кілька її банків від міжнародної фінансової системи.

Продавці російської нафти також запропонували надати покупцям у найбільшій економіці Азії можливість платити в юанях. Перші вантажі класу ESPO, куплені за китайську валюту, будуть доставлені незалежним нафтопереробникам у травні.

Москва також пропонує індійським покупцям придбати нафту в рупіях, а Саудівська Аравія веде переговори з Пекіном щодо ціни на частину нафти в юанях.

Нагадаємо, 5 квітня у Європейській комісії оголосили про запровадження п'ятого пакету санкцій проти росії.

На думку журналістів CNN, у Заходу закінчуються способи покарати володимира путіна за вторгнення в Україну. Адже його все ще не зупинили сильні санкції, новий статус росії як глобального ізгоя та її культурна, дипломатична, економічна та спортивна ізоляція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: