Казахстан заблокував транзит російського вугілля у відповідь на блокування казахської нафти

Читать на русском
Крім Казахстану, транзит російського вугілля несподівано заблокувала й Білорусь. Вагони з російським вугіллям не можуть потрапити до місця призначення
Ілюстративне фотоRichard Semнk

Казахстан повністю заблокував транзит російського вугілля через країну у відповідь на те, що росія заблокувала відвантаження нафти з Казахстану. Зараз на російській Північно-Кавказькій залізниці застрягло понад 1700 вагонів російського вугілля.

Про це повідомляє канал «Можем объяснить» в Telegram.

На доказ канал публікує фотографії документів, які отримала російська залізниця від уряду Казахстану та, несподівано, Білорусі - яка теж заблокувала транзит російського вугілля відповідно до європейських санкцій. На казахстанському напрямку заблоковано 1732 вагони з вугіллям, а Білорусь пропускає будь-яке вугілля крім російського.

Нагадаємо, 19 червня чорноморський порт країни-агресора в Новоросійську знизив темпи відвантаження казахської нафти і може періодично повністю зупиняти його нібито через роботи з розмінування. Росіяни заявили, що в акваторії порту нібито виявлено відразу 50 мін часів Другої світової війни.

Однак насправді, вважається, що це відповідь російського уряду за позицію президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва на ПМЕФ. Нагадаємо, в ході форуму Токаєв заявив, що Казахстан не визнаватиме «Л/ДНР» і назвав їх квазідержавами. Також Токаєв демонстративно відмовився від нагородження російським орденом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: