Латвія визнала росію державою-спонсором тероризму

Читать на русском
Парламент Латвії заявив, що росія намагається залякати та деморалізувати українців та армію, щоб окупувати країну. Дії росії щодо мирного населення України визнані тероризмом, а сама країна – державою, яка підтримує тероризм.

Сейм Латвії 11 серпня ухвалив заяву, в якій дії росії щодо мирних жителів України визнані тероризмом, а росія – державою, яка підтримує тероризм.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Крім того, Сейм закликав країни Євросоюзу негайно призупинити видачу туристичних та в'їзних віз громадянам росії та Білорусі.

У росії пропонують оголосити Україну «терористичною державою»Російські депутати розробили законопроєкт щодо визнання держав терористичними. Поки що там у списку тільки Україна.

У заяві зазначається, що після неспровокованого нападу росії 24 лютого 12 мільйонів українців були змушені залишити свої будинки і понад 5 мільйонів – свою країну. За цей час правозахисники та міжнародні спостерігачі повідомляли про звірства, скоєні російськими військовими щодо мирних жителів України, включаючи тортури, зґвалтування, вбивства, утримання у фільтраційних таборах, масові депортації.

У Сеймі наголосили, що росія використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та Збройні сили, паралізувати здатність держави діяти з метою окупації України.

«Сейм визнає насильство росії над цивільним населенням, яке здійснюється для досягнення політичних цілей, тероризмом, а росію державою, яка підтримує тероризм, і закликає інші країни-однодумці висловити таку думку», – йдеться на сайті парламенту.

Раніше у квітні парламент Латвія визнав, що росія здійснює геноцид проти народу України.

Нагадаємо, у США також обговорюють питання визнання росії державою-спонсором терористом. Зокрема цього від Джо Байдена вимагають американські сенатори.

3 травня Верховна рада підтримала звернення до США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: