Окупанти не зможуть підготувати Луганщину до зими – Гайдай

Читать на русском
Російські окупанти не зможуть вчасно підготувати міста Луганської області до опалювального сезону.

Російські окупанти не зможуть підготувати міста Луганської області до опалювального сезону, вони не можуть відновити критичну інфраструктуру.

Про це заявив голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай на брифінгу у четвер, 18 серпня.

«Підготуйте теплий одяг та ковдри»: Кличко розповів, чого киянам чекати взимкуКличко не виключає, що взимку можуть бути атаки росіян на газонасосні станції. Також, за словами мера, можливі перебої з електрикою, а температура в домах киян буде нижчою за норму.

«Вони, окупанти, навіть якщо зможуть підвести магістральні труби, хоч у цьому я сумніваюся, але навіть якщо вони й підведуть до міст магістральні газові труби, то всередині міст інфраструктура так само розбита. І поновити її вони не зможуть: міста до опалювального сезону не підготують. Ця система розморозиться», – сказав він.

Гайдай зазначив, що за 4,5 місяці обстрілу російською армією всієї території, де проходила лінія оборони, всі об'єкти критичної інфраструктури в області повністю зруйновані.

«Централізоване водопостачання відсутнє, газ централізований відсутній, електрику наразі намагаються відновити, але без підстанцій. І я можу сказати, що не потрібно бути якимось пророком, щоб чітко розуміти, що все це постійно горітиме», – додав голова ОВА.

Нагадаємо, мер Слов'янська раніше заявив, що у місті не буде опалювального сезону.

У Кабміні розповіли подробиці підготовки до «воєнного» опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: