«Підготуйте теплий одяг та ковдри»: Кличко розповів, чого киянам чекати взимку

Читать на русском
Кличко не виключає, що взимку можуть бути атаки росіян на газонасосні станції. Також, за словами мера, можливі перебої з електрикою, а температура в домах киян буде нижчою за норму.

Столична влада зробить усе, щоб у будинках цієї зими було тепло. Однак не виключено, що температура в житлових приміщеннях буде нижчою за норму, можливі також атаки росіян на газонасосні станції та перебої з електрикою.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів в інтерв'ю виданню «Бабель».

Опалювальний сезон: яка температура в будинках українців, американців і європейцівАналітики «Слова і Діла» порівняли, в яких країнах взимку - розпечені батареї, а де економлять так, що по ночах гріються за допомогою котиків

«Не хочу всіх заспокоювати і говорити, що все буде добре. Ми живемо в суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. Газ — це відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення буде і що дорожчати він не буде. Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо. Ми закупили генератори, паливо для цих генераторів. У першу чергу, вони підуть на лікарні, на садки і школи. Ми зробимо все можливе і неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в домівках буде на декілька градусів нижчою за норму. Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18», – сказав Кличко.

Крім того, попередив мер, можливі й перебої з електрикою: на цей випадок місто має генератори.

«Якщо не буде опалення чи газу не буде, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему», – додав він.

Кличко вважає, що якщо з фронту будуть хороші новини, то ближче до зими люди повертатимуться до Києва. Наразі, за даними мобільних операторів за кількістю телефонів, у Києві перебуває близько 3 млн осіб. «Не всі з них кияни. Сьогодні офіційно стали на облік близько 120 тисяч внутрішніх переселенців, а за нашими розрахунками, їх близько 200 тисяч. А близько одного мільйона киян ще не повернулися в місто», – наголосив мер.

Нагадаємо, у Міністерстві енергетики готують основний та запасний плани проходження опалювального сезону під час війни.

Раніше ЗМІ писали, що Кабмін з метою економії енергоресурсів планує знизити мінімальну температуру у житлових приміщеннях узимку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: