Аналітики назвали можливі причини вибухів у Криму

Читать на русском
Серед можливих причин вибухів у Криму ввечері 18 серпня – дії ЗСУ чи розвідки, а також погане поводження росіян із військовою технікою.

Увечері 18 серпня в окупованому Криму пролунали кілька вибухів – у районі Керчі та Бельбека. Не можна однозначно стверджувати, що могло статися на острові, але є кілька версій.

Їх перерахували аналітики Інституту вивчення війни.

У росії стверджують, що система ППО збила безпілотник біля Керченського мосту. Аналітики заявили, що не можуть перевірити, чи це так і чи був взагалі якийсь безпілотник біля Керчі чи Бельбека.

Вибухи в районі Джанкоя серйозно порушили логістику постачання зброї росіян – ISWВибухи в районі Джанкоя серйозно порушили логістику росіян, оскільки вони використовували населений пункт як залізничний вузол для перекидання військ та техніки на південь Запорізької області.

Можливими причинами вибухів аналітики вважають: атаку Збройних сил України чи дії розвідки, погане поводження росіян з військовою технікою, успішні дії російської системи ППО чи «розхитані нерви російських окупантів, які, ймовірно, готуються до атак у тих районах, які раніше вважали недосяжними для українських сил» .

«Українські сили, ймовірно, продовжать свою кампанію щодо завдання ударів по російських військових об'єктах в окупованому Криму, щоб послабити можливості російської логістики та можливості для підтримки операцій на західному березі річки Дніпро», – зазначили в ISW.

Нагадаємо, напередодні ввечері в районі Керчі пролунало кілька потужних вибухів. Окупанти заявили про «роботу протиповітряної оборони».

Крім того, ЗМІ писали про вибухи в окупованому Севастополі, а також на розташованому неподалік аеродромі Бельбек.

9 та 16 серпня у Криму була ще серія вибухів на військових об'єктах росіян. Телеканал CNN з посиланням на джерело повідомляло, що ЗСУ відповідальні як мінімум за три вибухи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: