Україна стоїть принаймні за трьома вибухами в Криму – CNN

Читать на русском
ЗСУ відповідальні як мінімум за три вибухи в тимчасово окупованому Криму - на авіабазі в Саках, на складі боєприпасів у Травневому та на аеродромі у Гвардійському.

ЗСУ відповідальні як мінімум за три вибухи в тимчасово окупованому Криму - на авіабазі в Саках, на складі боєприпасів у Травневому та на аеродромі у Гвардійському.

Про це повідомляє видання CNN.

За інформацією журналістів, вони ознайомилися зі звітом українського уряду, який їм надав чиновникам, який побажав залишитись анонімним.

У звіті авіабаза в Саках описується як важка, але «одноразова» втрата для російської військової інфраструктури на півострові, а наступні атаки є доказом систематичної військової спроможності України завдавати ударів по Криму.

Потужні вибухи в Криму: що про це пишуть провідні світові ЗМІСлово і діло зібрало, що про нещодавні вибухи в Криму говорять західні аналітики та провідні ЗМІ.

Нагадаємо, 16 серпня у селі Травневе неподалік Джанкоя в окупованому Криму пролунали вибухи на складі боєприпасів.

У міністерстві оборони росії заявили, що вибухи сталися внаслідок диверсії.

Видання The New York Times з посиланням на джерело повідомило, що відповідальність за вибух «несе елітний український військовий підрозділ, який діяв у тилу ворога».

Крім того, за непідтвердженою інформацією ЗМІ, кілька вибухів сталося на території російської військової авіабази у селищі Гвардійське під Сімферополем.

Раніше 9 серпня в окупованому Криму пролунали кілька вибухів на військовому аеродромі у смт Новофедорівка Сакського району - поряд з авіабазою російських військових.

У міноборони росії заявили, що причиною вибуху на території аеродрому стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». В результаті одна людина загинула, кілька було поранено.

У Криму окупанти на два тижні запровадили високий рівень «терористичної небезпеки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: