Війну не заморозять, але можуть «охолодити» – голова Міноборони

Читать на русском
Війна з росією не буде заморожена, але може бути охолоджена. За словами Резнікова, це потрібно для відновлення ресурсів.
фото - Олексій Резніков, Facebook

Заморожування війни росії проти України не буде, але можливе «охолодження» ситуації для відновлення ресурсів обох сторін.

Таку думку висловив Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю «Голосу Америки».

У Зеленського пояснили, навіщо росія хоче заморозити війну на піврокуОкупанти хочуть заморозити війну на півроку, щоб стягнути ще більше військ та озброєння на фронт. Москва очікує, що Захід втомиться підтримувати Україну.

«Я не думаю, що можливий варіант заморожування (війни – ред.). Можливий варіант зниження активності в залежності від того, який сезон. Сучасна війна – це війна ресурсів. Ресурси, звичайно, виснажуються з обох боків. Відповідно, кожна сторона вимагає часу на відновлення», - сказав Резніков.

За словами міністра, росія втратила щонайменше третину свого бойового потенціалу, який застосовувала під час повномасштабного вторгнення до України.

«Ресурс у них теж витрачається, а це означає, що вони потребуватимуть певного відновлення. Тому, скажімо, охолодження ситуації з погляду бойових зіткнень можливе, заморожування того, що люди хочуть називати конфліктом, я не бачу, бо це не конфлікт, а війна. Це війна на виживання, ми захищатимемо себе для того, щоб вижити», – заявив глава Міноборони.

Резніков – про плани України. Реакції на вибухи в Криму. ЧАС-ТАЙМГолос Америки Українською

Нагадаємо, Резніков розповів, хто зараз потрібен українській армії під час мобілізації.

Також він повідомив, що в Україні, як і раніше, неушкоджені всі системи HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: