Українські військові можуть розпочати контрнаступ на ще одному напрямку – ISW

Читать на русском
РФ перекидає свої сили з Донецької області, послаблюючи свої позиції у районі Слов'янська. Завдяки цьому українські військові можуть розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямі.

Росія продовжує перекидати війська із північної частини Донецької області для підтримки оборонних позицій на півдні України. Це послабить сили окупантів біля Слов'янська та дозволить українським військовим розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямі.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Путін може погрожувати ядерною зброєю, щоб стримати український контрнаступ – ISWРосія може погрожувати ядерною зброєю, щоб стримати контрнаступ України для звільнення Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

Аналітики зазначили, що виведення частини російських військ із півночі Донецької області позбавить сили біля Слов'янська необхідної бойової потужності.

«Виведення, ймовірно, створить можливість для українських сил розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямку, як і захоплення росією Луганської області дозволило Україні створити умови для контрнаступу в Херсонській області. Передислокація російських військ у Запорізьку область також передбачає, що українські контрнаступи не обмежуються Херсонською областю і, ймовірно, відбуватимуться по всій південній осі», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, на думку британської розвідки, контрнаступ Збройних сил України в Херсонській області набирає обертів.

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що окупантам не допоможе перекидання сил зі східного напрямку у Херсонську та Запорізьку області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: