Вступ у НАТО: Фінляндія відхилила одну з вимог Туреччини

Читать на русском
Фінляндія відмовилася виконувати умову Анкари для вступу в НАТО - видавати Туреччині людей, яких турецький уряд звинувачує у зв'язках із терористами.
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

Влада Фінляндії відмовилася екстрадувати курдів, яких Туреччина вважає терористами та вимагає передати їх турецькій владі.

Про це повідомляє видання Yle.

Зазначається, що на початку червня Мін'юст Фінляндії отримав від Туреччини десять запитів щодо екстрадиції представників Робочої партії Курдистану та Руху Фетхуллаха Гюлена. При цьому Фінляндія задовольнила лише два випадки, коли людей не звинувачували в тероризмі. Обидві справи стосувалися сексуальних злочинів.

Туреччина очікує від Фінляндії та Швеції кроків по боротьбі з тероризмомТуреччина очікує від урядів Фінляндії та Швеції конкретних кроків, що стосуються протидії терористичним організаціям.

Згідно з інформацією видання, Туреччина також зажадала від фінської влади екстрадиції людини, засудженої за підпал посольства в Гельсінкі.

При цьому, раніше Туреччина опублікувала офіційні вимоги, без дотримання яких вона блокуватиме вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Зокрема, турецька сторона вимагає від Швеції припинити підтримувати Робочу партію Курдистану та Рух Фетхуллаха Гюлена.

Нагадаємо, що і Фінляндія, і Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Також нагадаємо, що Туреччина загрожує заблокувати заявки Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО. Проте влада має деякі вимоги, при виконанні яких Анкара погодиться на розширення Альянсу.

Раніше ми повідомляли, що у НАТО не можуть гарантувати рф нерозміщення ядерної зброї у Фінляндії та Швеції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: